Presenter, bakredskap, dukning och mycket mer till proffs, nybörjare, gammal eller ung, här finns något för alla. Här vill vi kunna ge en blandning av produkter som är vackra, roliga, goda och gör vardagen lite lättare och ibland lite lyxigare.
Kitchenone90 har bakformar och bakset till små nybörjarbagare men även till den erfarna hemmabagaren, uppskattade klappar och presenter.
Vi försöker värna hållbart tänk. En del av företagen vi jobbar med har hela kedjan hållbar från produktion till förpackning. Vi beställer med tågleverans när det är möjligt. Vi kommer även att försöka återanvända ytteremballage.
Vi kommer att dela med oss av recept och möten efter hand på våra sociala medier. Vi hoppas att vi kan ge dig inspiration, tips och presentideer till de som har det mesta, stora som små.
Och framförallt HA KUL!
ÅTER IGEN VARMT VÄLKOMNA TILL KITCHENONE90
Kitchenone90 är glada över att kunna presentera produkter från många uppskattade varumärken . OGO Living, Silberthal, Beanies, Làrtisan du bien être, Kusala, Chocqlate, FMM, Patisse, Scrapcooking och Wilton för att nämna några och fler hoppas vi att det blir efter hand. Några nya är redan på väg in så håll utkik här på www.kitchenone90.se!
RULLTÅRTA MED SEMMELFYLLNING, GLUTENFRI
KRYDDSMÖR PÅ GRÄSLÖKSBLOMMOR I VINÄGER
https://www.kitchenone90.se/kryddsmor-pa-grasloksblommor-i-vinager
FRAGILITÉ
https://www.kitchenone90.se/blomsterlikor
Blomsterlikör med massa godsaker. Perfekt att blanda i drinkar.
Godaste äpplekakan...just nu!
Botten och kanter
125 g smör
2 dl havregryn
1 dl socker
1/2 dl farinsocker eller muscavado
1,5 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsvetemjöl
2 tsk bakpulver
gnutta salt
Smält smöret. Blanda samman allt det torra och rör sedan ner det i det smälta smöret.
Tryck ut i smörad springform, ända upp till kanterna. Kyl en liten stund. Tryck fast folie på kanterna innan avbak så att kanterna inte säckar ner i värmen. Baka av i 175 gradig ugn tills botten får en gyllene ton och är färdigbakad, ca. 10-12 min.
Fyllning
3 ägg
1 dl socker
1/2 dl farin eller muscavado
2 msk vaniljsocker
1 dl creme fraiche
1 dl Philadelphiaost
1 tsk frystorkat kaffe, utblandat i 1 msk hett vatten
Vispa ihop allt.
Äpple
ca. 5 grovrivna äpple, gärna gröna, syrliga, behåll skalet på.
Citron pressas över så de inte blir bruna.
Topping
1 dl grovhackade valnötter
1 msk kanel
2 msk socker
Lägg de rivna äpplena i den avbakade bottnen så det fyller ca 3/4. Häll över smeten och sätt in i ugn 160 grader ca. 30 minuter. Ta sen bara ut kakan försiktigt och strössla på toppingen och baka den igen ca. 15-20 min till. Täck om den blir för mörk. Kolla med sticka så den är färdigbakad.
Den är god att äta direkt men lite svårskuren. Kyl gärna ner den så den får stå till sig och kan med fördel värmas upp igen.
Servera med glass eller vaniljsås.